|
 |
ساعت 19:45 بر حسب GMT +3.5 می باشد. |
|
24-05-2015, 01:57
|
|
مدیر بخش خرید و فروش لوازم دست دوم سگها
تشکر شده 643 بار در 340 پست
لايك دريافتي : 32
لايك كرده : 17
میزان پیشرفت: 77%, 69 امتیاز نیاز دارد |
|
کتاب حیوان
امروز تصادفا کتابی دیدم به نام الحیوان نوشته ی جاحظ که ادیب مترجم و نویسنده ی بزرگی در زبان های عربی و فارسی در قرن دوم و سوم هجریه. این کتابش در مورد مسائل ادبی مربوط به حیوانات بود. مطلبی که توجهمو جلب کرد چیزای مختصری بود که در مورد سگ نوشته بود. نوشته بود بهترین سگ ها سگ های زرد به رنگ شیر و سرخ می باشند با توجه به این که در اون دوره فقط سگای منطقه ی خودمون یعنی خاورمیانه رو می شناختن فکر کنم منظورش سرابی بوده که رنگ زرد و سرخ داره . همین طور گفته بود سگ زرد و سرخ (یعنی سرابی) برای جنگ مناسبه و سگ سیاه( احتمالا قدر جونی) برای گرگ. دیگه این که نوشته بود بهترین سگ شکاری سگ سفیده که نتونستم نژادی رو براش حدس بزنم چون اگر چه تو سالوکی و فیندو این رنگ دیده می شه اما نمی شه با قاطعیت گفت منظورش این دو بوده.
منبع: الحیوان، جاحظ، بیروت، دارالکتب العلمیه، 1424، ج2، ص 294.
|
|
24-05-2015, 11:06
|
|
عضو سایت
تشکر شده 18,339 بار در 5,613 پست
لايك دريافتي : 230
لايك كرده : 201
امتیازات: 139,392, سطح: 100 |
میزان پیشرفت: 0%, 0 امتیاز نیاز دارد |
|
سلام دوست عزیز...
ببینید رنگ پوست بر اساس بعضی از منابع و مقالات تاثیراتی در رفتار حیوون داره که هنوز به طور قطع به اثبات نرسیده(تا اونجایی که من اطلاع دارم)... اما در مجموع و با توجه به حدس و فرض خود من، با توجه به این که مثلا رنگهای تیره مثل سیاه روی بعضی از حیوانات مقابل تاثیر میزاره یا رنگهای روشنی مثل قرمز(سگهایی که رنگ قرمز مانندی دارند), این موضوع میتونه برای یک حیوان یک نکته منفی یا مثبت باشه... مثلا میگن گرگ از رنگ قرمز خوشش نمیاد و حتما شنیدید یا دیدید بعضی از چوپانها چوبی دارن که سرش رو با پارچه قرمز بستند یا دور گردن سگهاشون قلاده یا پارچه قرمز رنگ بستند... اگر این موضوع 100% تاثیر گذار باشه، مثلا گرگ از سگهایی که این رنگ رو دارند(قرمز مانند یا شاید حتی رنگ تیره مثل سیاه) ممکنه بیشتر بترسه یا مثلا نسبت به رنگ سگهای سفید شجاعتر عمل کنه و...
اما حداقل به نظر من و در مجموع اینکه بخواهیم سگهارو بر اساس رنگ طبقه بندی رفتاری یا کاربردی بکنیم قطعا کار اشتباه و غیر منطقی هست...
به عنوان مثال:
کسانی که جنگ سگهارو دیدند حتما توی میدونها مشاهده کردن یک بار یک سگ سفید قهرمان و معروف میشه(مثل میدان و گارد) ، یک بار یک سگ زرد(مثل بز سرخاب و...) و یک بار یک سگ سیاه میشه یک قهرمان عالی و معروف(مثل قرش یا بعضی از قره های دیگه) و...
به عقیده من کلا رفتار یک موضوع نسبی و متفاوته که شاید عواملی مثل رنگ بتونه تاثیراتی جزئی در اون داشته باشه و بیشتر از این جهت که بتونه روی حیوانات و انسانهای اطرافش تاثیر بگذاره...
|
|
کاربران : 3 تشکر کرده اند از شما B.G.S برای ارسال این پست سودمند:
|
|
24-05-2015, 11:15
|
|
مدیر بخش خرید و فروش لوازم دست دوم سگها
تشکر شده 643 بار در 340 پست
لايك دريافتي : 32
لايك كرده : 17
میزان پیشرفت: 77%, 69 امتیاز نیاز دارد |
|
ممنون از توضیحاتتون . منم کاملا با چیزایی که گفتید موافقم. منظورم این بود که در اون دوره ( یعنی حدود هزار سال پیش) ظاهرا مردم چیزی از طبقه بندی نژادهای سگ نمی دونستن و هر نژاد رو با رنگ غالبش می شناختند و طبقه بندی می کردند. این روش(یعنی شناختن هر نژاد با رنگ غالبش) اگر چه علمی و کارامد نبود اما تنها روش در دسترس و از هیچ بهتر بود. مثلا احتمال این که یک سگ سرابی برای جنگ و یک سگ قدرجونی برای گرگ زنی انتخاب کنند رو افزایش می داد.
ویرایش توسط ashkanbahal12 : 24-05-2015 در ساعت 11:19
|
|
|
03-01-2017, 19:29
|
|
عضو سایت
تشکر شده 69 بار در 32 پست
لايك دريافتي : 2
لايك كرده : 1
میزان پیشرفت: 4%, 288 امتیاز نیاز دارد |
|
BGS عزیز ممنون . مثل همیشه علمی و منطقی . واللاه من شخصا به این نتیجه رسیدم که حتا نژاد هم فاکتور قطعی و صددرصد تعیین کننده نیست . من هشت ماه پیش یه سگ سرابی خریدم . واسه یکی تا از دوستام که خودش پرورش دهنده سگه عکسشو فرستادم و او تایید کرد که سرابی یه . ولی این سگه علیرغم هیکل گنده اش مالی نبود . یه سگ ولگرد تو روستای ما بود که هیکل کوچیکی ام داشت . این سرابی با اون هیکل گنده اش به سگ کوچیکه اظهار نوکری میکرد ( به زبان سگی ، یعنی مثلا پوزه شو لیس میزد و جلوش دراز میکشید و از این جور body language ها ) . لب کلام اینکه کارراکتر سگ باید درست باشه . نژاد تعیین کننده هست ولی نه قطعی و صددرصد
|
|
|
کاربران : 2 تشکر کرده اند از شما manooch برای ارسال این پست سودمند:
|
|
05-01-2017, 20:59
|
|
عضو سایت
تشکر شده 18,339 بار در 5,613 پست
لايك دريافتي : 230
لايك كرده : 201
امتیازات: 139,392, سطح: 100 |
میزان پیشرفت: 0%, 0 امتیاز نیاز دارد |
|
نقل قول:
نوشته اصلی توسط manooch
bgs عزیز ممنون . مثل همیشه علمی و منطقی . واللاه من شخصا به این نتیجه رسیدم که حتا نژاد هم فاکتور قطعی و صددرصد تعیین کننده نیست . من هشت ماه پیش یه سگ سرابی خریدم . واسه یکی تا از دوستام که خودش پرورش دهنده سگه عکسشو فرستادم و او تایید کرد که سرابی یه . ولی این سگه علیرغم هیکل گنده اش مالی نبود . یه سگ ولگرد تو روستای ما بود که هیکل کوچیکی ام داشت . این سرابی با اون هیکل گنده اش به سگ کوچیکه اظهار نوکری میکرد ( به زبان سگی ، یعنی مثلا پوزه شو لیس میزد و جلوش دراز میکشید و از این جور body language ها ) . لب کلام اینکه کارراکتر سگ باید درست باشه . نژاد تعیین کننده هست ولی نه قطعی و صددرصد
|
سلام دوست عزیز...
ممنون نظر لطف شماست...
لازمه توضیحی رو به شما بدم، یک مطلبی رو یادتون باشه! سگهای سرابی اصلا نژاد نیستند! چون نه اصلاح نژاد شدند و نه ثبت! پس نباید از سگی که با خون و ژن های متفاوت بسیاری در بین عده ای نگهداری و پرورش داده میشه به عنوان یک نژاد یاد کرد! حداقل نه تا وقتی که یک کار علمی گسترده و حرفه ای روشون انجام نشده...
و اما در مورد سگهای نژاد دار، باید ببینید اون نژاد در چه محیطی و برای چه کاری پرورش داده میشه، مثلا پیتبولهایی که صرفا برای جنگ پرورش داده میشن(مخصوصا بعد از چند نسل)، اکثرا از بدو تولد روحیه خشونت رو دارن و جنگیدنشون یک موضوع بیشتر ذاتی هست تا اکتسابی... اما پیتبولهایی که برای نگهداری عادی یا حتی آموزشات و همدم بودن پرورش داده میشن(بازم مخصوصا بعد از چند نسل)، عمدتا و اکثریت غالب حیوونهای آرام و مطیعی هستند...
حالا شاید در موارد کم یا نادری برعکس این موضوع هم پیش بیاد که اثتثنائات هستند و می تونه به عواملی مثل محیط و شرایط نگهداری و ... مربوط بشه...
اما در کل موضوع رفتار مخصوصا در سگها بسیار پیچیده و جالب هست...
ویرایش توسط B.G.S : 05-01-2017 در ساعت 21:02
|
|
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
ابزارهای موضوع |
|
نحوه نمایش |
حالت خطی
|
مجوزهای ارسال و ویرایش
|
شما نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
شما نمی توانید به پست ها پاسخ دهید
شما نمی توانید فایل پیوست ضمیمه کنید